Csicseriborsó lepény

Borongós reggelre, ágyban, tálcára kívánkozik. Mire elkészült, kisütött a nap.

Hozzávalók:

2 ek zabpehely (finom szemű, vagy őrölt)

1/2 bögre csicseriborsóliszt

1 kk sütőpor

1/4 bögre olívaolaj

3/4 bögre víz (szójatej, rizstej stb.)

1 ek élesztőpehely

só, bors, szárított kápia paprika pehely, illetve egyéb más fűszer, zöldség, vagy amit szeretsz

fél fej lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

Egy tálban összekeverem a csicseriborsó lisztet, zabpelyhet, élesztőpelyhet, sütőport, fűszereket, sót. Felöntöm a vízzel, és az olajjal, jól összekeverem. Állni hagyom, amíg egy serpenyőben közepes lángon kókuszolajon megfuttatom a felaprított lilahagymát, majd utána a fokhagymát. Amikor már jól illatozik, ez kb 2-3 perc, beleöntöm szépen eloszlatva a kikevert masszát. (Kb egy jó sűrű palacsintatészta állagot érdemes elérni). Fedő alatt 4-5 percig párolom, majd szépen a széleitől kezdve fellazítom a seprenyőböl. Már tálalható is, vagy egy kicsit még a másik oldalát átsüthetjük, hogy ropogósabb legyen. Friss salátával, zöldséggel, és egy kis paradicsomszósszal, ketchuppel meglocsolva igazán nagy elégedettséget okozhatunk magunknak.