Zöldség lasagne
Igazi friss, piaci zöldségek gyűjtőhelye. Semmi tészta, csak a zöldség.
Belevalók rétegenként:
Tészta helyett:
1 db cukkíni
1 db padlizsán
Szejtán ragu:
kb 150 gr házi szejtán ledarálva
1 db felaprított közepes vöröshagyma
2 db zúzott fokhagyma
3 ek kókuszolaj
5 dl paradicsompüré
bazsalikom, oregánó, só, bors
Besamel:
100 gr rizsliszt
1 dl kókuszolaj
5 dl rizstej
3 dl víz
só, bors, szerecsendió
A tetejére élesztőpehely
Először a padlizsánt és a cukkínit felkarikàzom, besózom, állni hagyom.
Egy serpenyőben kókuszolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáteszem a szejtánt, átkeverem, kicsit hagyom pirulni 2-3 percig. Majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomot és szépen közepes lángon összefőzöm kb 5 perc, ha túl híg, hagyom még sűrűsödni. Az egészet félreteszem.
A sütőt bekapcsolom 180 fokra légkeverésen.
A besamelhez a kókuszolajat felhevítem közepes lángon, és folyamatos keverés mellett hozzáadom a rizslisztet. Sót, borsot, szerecsendiót teszek bele, és hagyom, hogy egyet rottyanjon.
Egy jénait, vagy egy római tálat kiolajozok, és a leitatott cukkiniket, padlizsánokat egy-egy sorban elhelyezem.
Ezután következik a ragu, és a besamel. Így folytatom a sort: cukkíni, padlizsán, ragu, besamel. Legvégén besamelt teszek a tetejére és jól megszórom élesztőpehellyel.
Betolom a sütőbe, 25-30 perc alatt készre sütöm.