bonbon

2017\06\28

Besameles brokkoli

A lasagne-ból megmaradt besamelt egy kicsi rizstejjel felöntve felmelegítettem, és nyakon öntöttem vele a roppanósra párolt brokkolit. A tetejére friss rukkola került. Esetleg még élesztőpehellyel lehet megbolondítani.

Köret Ízportéka Egytálak

2017\06\26

Zöldség lasagne

Igazi friss, piaci zöldségek gyűjtőhelye. Semmi tészta, csak a zöldség.

Belevalók rétegenként:

Tészta helyett: 

1 db cukkíni

1 db padlizsán

Szejtán ragu:

kb 150 gr házi szejtán ledarálva

1 db felaprított közepes vöröshagyma

2 db zúzott fokhagyma

3 ek kókuszolaj

5 dl paradicsompüré

bazsalikom, oregánó, só, bors

Besamel:

100 gr rizsliszt

1 dl kókuszolaj

5 dl rizstej

3 dl víz

só, bors, szerecsendió

A tetejére élesztőpehely

Először a padlizsánt és a cukkínit felkarikàzom, besózom, állni hagyom.

Egy serpenyőben kókuszolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, hozzáteszem a szejtánt, átkeverem, kicsit hagyom pirulni 2-3 percig. Majd fűszerezem, hozzáöntöm a paradicsomot és szépen közepes lángon összefőzöm kb 5 perc, ha túl híg, hagyom még sűrűsödni. Az egészet félreteszem.

A sütőt bekapcsolom 180 fokra légkeverésen.

A besamelhez a kókuszolajat felhevítem közepes lángon, és folyamatos keverés mellett hozzáadom a rizslisztet. Sót, borsot, szerecsendiót teszek bele, és hagyom, hogy egyet rottyanjon.

Egy jénait, vagy egy római tálat kiolajozok, és a leitatott cukkiniket, padlizsánokat egy-egy sorban elhelyezem.

Ezután következik a ragu, és a besamel. Így folytatom a sort: cukkíni, padlizsán, ragu, besamel. Legvégén besamelt teszek a tetejére és jól megszórom élesztőpehellyel.

Betolom a sütőbe, 25-30 perc alatt készre sütöm.

 

Ízportéka Egytálak

süti beállítások módosítása